Pedro Sánchez s’apropa al 15-M

L’ex secretari general del PSOE i candidat a la reelecció, Pedro Sánchez, va assegurar aquest dissabte que comparteix les reivindicacions del 15-M d’una democràcia més oberta, alguna cosa que va contraposar a la «involució» que veu que el seu rival Susana Díaz rebutgi consultes a la militància.

«No consultar a la militància és amagar a la militància», va afirmar. En el seu míting de tancament de campanya al Parc de Berlín de Madrid, Sánchez va començar citant els «nou llargs mesos» en els quals «s’ha comès l’error de deixar sense líder al PSOE».

Més a l’esquerra que Susana Díaz

A més, va agrair a les plataformes que es autoorganizaron demanant «primàries ja» i han seguit lluitant i «sortejant tots els dics que ens han posat per davant». Va assegurar que estem «en vespres d’un nou PSOE, el de la militància», que deixi enrere al de «els notables», i va assenyalar a José Borrell, primer secretari general triat en primàries i després rebutjat per l’aparell del partit i que va estar present en l’acte, per «obrir camí» indicant com havia de ser el PSOE, i li va reconèixer: «Sense tu això no hagués estat possible».

Reiterant les seves tesis de sempre, Sánchez va advocar per un PSOE «del costat dels votants a l’esquerra» i «recuperant la credibilitat», en la qual els militants decideixin la destinació del partit i no «quatre» com en els comitès federals d’octubre, i va citar els casos de corrupció del PP per rebutjar l’abstenció, que no era necessària parlamentàriament, i perquè no és estabilitat tenir al primer president del Govern que ha d’atestar davant l’Audiència Nacional per presumpte finançament irregular del partit.

Un moment clau pel PSOE

En aquesta línia, va demanar a Mariano Rajoy «que no arrossegament a Espanya en la seva caiguda, que assumeixi la seva responsabilitat i que dimiteixi». A la candidatura del seu rival, Susana Díaz, li va recriminar el discurs de la por i la «involució» que amaga la seva afirmació que consultar a la militància és «amagar-se» darrere d’ella.

«No consultar a la militància és amagar a la militància», va contraposar, afirmant que comparteix les reivindicacions del 15-M que demanaven una democràcia més oberta. Sánchez també li va criticar a Díaz la seva idea de préstecs per a estudiants, que significaria estar endeutat gens més acabar la carrera i que li sembla «fruit de la improvisació» d’un programa presentat a última hora a causa que creia que anava a «arrasar» en avals i després en les primàries.